İlkokul Öğrencilerine Gıda ve Hijyen Eğitimi Verildi
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Gıda ve Yem Şubesi personelleri tarafından okullarda sürdürülen "Bilinçli Gıda Tüketimi ve Hijyen" konulu eğitimlerimiz devam etmektedir.
Günümüzde çocuklar çok erken yaştan itibaren birer tüketici olmaya başlamaktadır. Birçok etken onların tüketim alışkanlıklarını etkilemektedir. Öncelikli olarak çocukların ve gençlerin bu seçimleri anlaşılmalı ki bilinçli tüketim konusunda gerekli anahtar bilgiler geliştirilmelidir.
Okul çağındaki çocuklar arasında bilinçli besin tüketimi konusunda yapılan araştırmalar gösteriyor ki bu konuda olumsuz davranışların azaltılması için eğitimin olması gerekmektedir. Özellikle bazı gıdaların tüketimi konusunda çocuklar reklamları yapılan ürünlerin normalde tüketmeleri gereken ürünlerden daha sağlıklı olduğunu zannetmektedir.
Birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerine ayrı ayrı olmak üzere, seviyelerine uygun biçimde verilen eğitimlerde çocukların gıda tüketimi ve hijyen konularında bilinç seviyeleri artırılması hedeflenmektedir. Bu kapsamda Yeşil Giresun İlkokulu'nda yaklaşık bin öğrenciye "bilinçli gıda tüketimi, hijyen, gıda alırken dikkat edilmesi gereken hususlar ve sağlıklı beslenme" gibi konularda gerekli bilgiler verildi.
Gelecek nesillerimizin temeli olan çocuklarımızın, daha sağlıklı beslenebilmesi ve daha bilinçli gıda tüketim alışkanlıklarına sahip olabilmesi için, eğitimlerimiz diğer okullarımızda da devam edecektir.